Domov > Novice > Parkirišče

Parkirišče

Konec februarja 2024 smo uvedli plačilo za uporabo parkirišča Naravnega rezervata Škocjanski zatok.

Parkirišče pred centrom za obiskovalce je namenjeno le obiskovalcem Naravnega rezervata Škocjanski zatok v času odprtja rezervata. V dogovoru s pristojnim ministrstvom smo se za parkirnino odločili, da bi omejili parkiranje oseb, ki niso namenjene v rezervat in obiskovalcem zasedajo parkirne prostore. Obiskovalci rezervata imajo na voljo dvourno brezplačno uporabo parkirišča. Vsaka nadaljnja ura je plačljiva po veljavnem ceniku uporabe parkirišča (cenik). Plačilo parkirnine je možno ob izhodu iz parkirišča (brezstična plačilna kartica) in v centru za obiskovalce (plačilna kartica ali gotovina).

Z uvedbo plačljive uporabe parkirišča želimo zmanjšati tudi prekomeren obisk naravnega rezervata ob koncih tedna in praznikih in umiriti promet na zavarovanem območju ter izboljšati varnost obiskovalcev naravnega rezervata.

IZJEME
Uporaba parkirišča bo brezplačna za udeležence vodenih ogledov, dogodkov v naravnem rezervatu, najemnike prostorov v centru za obiskovalce in invalide. Parkiranje avtobusov je možno le ob predhodni najavi in rezervaciji termina za vodeni ogled ali najem dvorane.