Domov > Novice > Izvedena 1. izobraževalna delavnica

Izvedena 1. izobraževalna delavnica

V petek, 25. novembra 2022, je v prostorih medgeneracijskega središča Občine Ankaran potekala prva izobraževalna delavnica v okviru projekta »Čez slani travnik« (LAS Istre). Delavnica, na katero so bili vabljeni predstavniki lokalne skupnosti, raznih društev, javne uprave in ostale zainteresirane javnosti, je bila organizirana z namenom predstavitve priložnosti, ki jo slani travnik pri Sv. Nikolaju, kot varovano območje narave ponuja lokalni, pa tudi širši skupnosti.

Udeležencem so bili uvodoma predstavljeni projektni cilji in izvedene aktivnosti, sledil je poglobljen prikaz sredozemskega slanega travnika, kjer uspevata redki in ogroženi rastlinski vrsti, obmorski lan (Linum maritimum) ter klasnata tavžentroža (Centaurium spicatum), območje pa je tudi del mreže območij Natura 2000. Na delavnici je bila prepoznana pomembnost in nujnost krepitve povezav med ohranjanjem ekosistemov, krajine in biološke pestrosti in spodbujanjem trajnostnega razvoja.

Dogodek, ki ga je izvedel DOPPS, se je zaključil z razpravo in izmenjavo izkušenj ter predlogi, ki bodo občini Ankaran, kot skrbniku tega občutljivega območja v veliko pomoč pri nadaljnjem upravljanju.

Izobraževalna delavnica projekta "Čez slani travnik", foto: Tina KocjančičIzobraževalna delavnica projekta “Čez slani travnik”, foto: Tina Kocjančič