Domov > Novice > Obiskali smo Deželni naravni rezervat Izliv Soče

Obiskali smo Deželni naravni rezervat Izliv Soče

Upravljavci zavarovanih območji se pogosto soočamo s podobnimi izzivi, zato je povezovanje z drugimi rezervati izjemnega pomena. V četrtek, 21.4.2022, je del ekipe NR Škocjanski zatok obiskal Deželni naravni rezervat Izliv Soče (Riserva Naturale Foce Dell’isonzo Isola della Cona). Posebno pozornost smo tokrat posvetili ogledu biotsko pestrih vlažnih travnikov, si izmenjali upravljavske izkušnje in se poslovili z namero, da se še letos ponovno srečamo vsi upravljavci mokrišč severnovzhodnega Jadrana v okviru mreže ADRIAWET.
💚 Upravljavci rezervata na izlivu Soče so nam bili s svojim znanjem in izkušnjami v veliko pomoč pri renaturaciji (obnovi) Škocjanskega zatoka v obdobju 2006 -2008. Ob obisku italijanskega rezervata boste tako lahko hitro opazili podobnosti, še posebej pri infrastrukturi za obiskovalce (ureditev učne poti z opazovališči, opazovalni stolp in interpretativne table).
🐴 Tudi na izlivu Soče lahko opazujete čredo kamarških konj in od tam prihajata naši kobili Falisca in Rižana.
🤝 ADRIAWET je neformalna mreža upravljavcev severnojadranskih mokrišč iz Slovenije in Italije, v katero smo se povezali z namenom neformalnega sodelovanja za uspešno varstvo mokrišč in skupnega sodelovanja v čezmejnih projektih. (Brošura Lepota in bogastvo mokrišč v severovzhodnem Jadranu: https://tinyurl.com/367x3jz9)