Domov > Novice > DNEVI ODPRTIH VRAT v NR ŠKOCJANSKI ZATOK

DNEVI ODPRTIH VRAT v NR ŠKOCJANSKI ZATOK

Dobrodošli spet v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok!

V sredo in četrtek, 2. in 3. marca 2016, vas pričakujemo na dnevih odprtih vrat, namenjenih temu, da si boste lahko ogledali naše nove pridobitve: objekte za obisk in upravljanje naravnega rezervata. Na ključnih točkah vas bodo sprejeli informatorji in ornitologi ter vam predstavili objekte, pokazali ptice in druge živali. Dnevi odprtih vrat bodo potekali po naslednjem urniku:

  • v sredo, 2. marca 2016, od 13. do 19. ure, in
  • v četrtek, 3. marca 2016, od 8. do 19. ure.

Dneve odprtih vrat bomo popestrili tudi z naslednjimi predstavitvami, ki bodo potekale v dvorani centra za obiskovalce:

  • v sredo ob 17h bo mlade obiskovalce z zanimivim branjem zabavala Rovka Črkolovka – vabljene predvsem družine z otroki;
  • v sredo ob 18h bo ekipa naravnega rezervata predstavila 18 let Naravnega rezervata Škocjanski zatok;
  • v četrtek ob 18h pa bo dr. Salvator Žitko v sliki in besedi predstavil Beneški Koper od 13. do 18. stoletja.
  • V svojem predavanju bo dr. Salvator Žitko ob predstavitvi dokumentarnega filma v produkciji TV Slovenija (2010), v katerem kot sogovornik nastopa tudi dr. Darko Likar, spregovoril o nekdanjem beneškem Kopru, zlasti o njegovi pomembni politični, ekonomski in kulturni vlogi, ki jo je kot prestolnica nekdanje beneške Istre v senci Serenissime odigraval v širšem prostoru severnega Jadrana. Njegova vodilna vloga pa se je odražala tudi navzven, v njegovi urbani zasnovi, kakor tudi vlogi javnih ustanov ekonomskega in kulturnega značaja tako na posvetnem kot cerkvenem področju.