Domov > Novice > Svetovni dan voda, 22. marec 2013 smo obeležili s 7. SLIKARSKIM EX – TEMPORE

Svetovni dan voda, 22. marec 2013 smo obeležili s 7. SLIKARSKIM EX – TEMPORE

22. marca 2013, ob Svetovnem dnevu voda, je v okviru projekta Adriawet 2000 »Jadranska mokrišča za omrežje Natura 2000« (sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev), v Škocjanskem zatoku potekal tradicionalni slikarski Ex-tempore z naslovom “Naša naravna dediščina«. Organizirala sta ga OŠ Elvire Vatovec Prade in Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Koper, Društvom likovnih pedagogov Primorja in Obalnimi galerijami Piran.

Ex-tempora so se udeležili učenci tretje triade osnovnih šol Primorsko – Kraške regije, dijaki umetniškega oddelka Gimnazije Koper, slikarska skupina Andragoškega društva Morje Univerze za tretje življenjsko obdobje Izola ter slikarska skupina CSD Koper – Dnevni delovno terapevtski center Barčica. Skupno se ga je udeležilo 78 likovnih ustvarjalcev.

Pred otvoritvijo razstave, so učenci OŠ Elvire Vatovec Prade pripravili še kratek kulturni program, temu pa je sledila razglasitev štirih najboljših likovnih del mladih ustvarjalcev, ki jih je izbrala 3-članska strokovna komisija.

Nagrade so prejeli: Špela RESMAN, OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, Jaka VIŠNJEVEC, OŠ Dragomirja Benčiča Brkina iz Hrpelj, Kristina ŠIBELJA, OŠ Komen in Eva JERLAH, OŠ Lucija.

7. slikarski Ex-tempore, foto: Tadeja OvenPhoto: Bia Rakar

7. slikarski EX-tempore, foto: Tadeja OvenPhoto: Bia Rakar

7. slikarski Ex-tempore v NRŠZ, foto: Tadeja OvenPhoto: Bia Rakar

7. slikarski Ex-tempore v NRŠZ, foto: Tadeja OvenPhoto: Bia Rakar

7. slikarski Ex-tempore v NRŠZ, foto: Tadeja OvenPhoto: Bia Rakar
Ex-tempore 2008 v Škocjanskem zatoku, foto: Bojana LipejPhoto: Bia Rakar


Razstava v OŠ Elvire Vatovec Prade, foto: Igor BrajnikPhoto: Bia Rakar

Razstava v OŠ Elvire Vatovec Prade, foto: Bojana LipejPhoto: Bia Rakar