Domov > Novice > Mednarodni dan prijaznosti, 13. november

Mednarodni dan prijaznosti, 13. november

Vse od leta 1998 se 13. novembra obeležuje mednarodni dan prijaznosti (World Kindness Day).

Projekt Naključne prijaznosti se je v Sloveniji rodil leta 2015 na pobudo predsednice društva Humanitarček dr. Ninne Kozorog in temelji na preprosti zamisli, da z majhnimi dejanji poskušamo polepšati svet ljudem okoli sebe, tako znancem in prijateljem kot tudi popolnim neznancem. Tradicionalne rumene rože, ki so drugod v tujini del praznovanja mednarodnega dneva prijaznosti, so nadomestili poslikani kamenčki. Siv »neugleden« kamenček, oblečen v barve in obogaten s pozitivnimi mislimi vsakomur nariše nasmeh na obraz.

Letos se akciji pridružujemo tudi v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok, kjer smo se zaposleni z družinami že lotili priprav.

Vabimo vas, da se akciji pridružite tudi vi.
Današnji deževni dan je ravno pravšnji za tovrstno aktivnost, ki je tudi odlična zamisel za popestritev popoldneva tako za otroke kot tudi odrasle. Potrebujete samo nekaj očiščenih kamenčkov poljubnih oblik in velikosti, svinčnik, radirko, akrilni, alkoholni ali kar navadni flomaster ter prozorni lak, ki poveča obstojnost vaše umetnine. Kamenčke poljubno pobarvajte, porišite in popišite z lepimi, spodbudnimi mislimi ali posvetili. Navaden kamenček boste tako spremenili v kamenček prijaznosti, ki ga v nedeljo 13. novembra (ali katerikoli drugi dan) nekomu podarite ali pa ga nekje pustite, da bo razveselil naključnega mimoidočega.

V upanju, da bomo nasmehe pričarali tudi na obrazih naših obiskovalcev, vas bodo to nedeljo v centru za obiskovalce pričakali kamenčke prijaznosti, ki smo jih pripravili zaposleni v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok.

Če boste kamenček prijaznosti našli, vas vabimo k objavi na vaših družabnih omrežjih (Facebook, Instagram…), objavi dodajte spodnje oznake.
#nakljucnaprijaznost #danprijaznosti #kamencekprijaznosti #WorldKindnessDay