Domov > Novice > Fotografska razstava “Na dah”, otvoritev 17. 3. 2023

Fotografska razstava “Na dah”, otvoritev 17. 3. 2023

Vabimo vas na otvoritev razstave fotografij z naslovom »Na dah«.

Avtor razstave Urh Melan Mozetič se je rodil 7. novembra 2007 v Šempetru pri Novi Gorici. Trenutno obiskuje 9. razred na Osnovni šoli Antona Šibelja Stjenka v Komnu. Prosti čas preživlja v naravi, rad proučuje živali in rastline, še posebej ga zanimajo ptice in kukavičevke, ki jih tudi ljubiteljsko fotografira. Že od majhnega ga navdušuje prosto potapljanje, v zadnjih letih pa se je začel ukvarjati tudi s podvodno fotografijo, kjer največ pozornosti namenja bližinskim posnetkom morskega sveta. Na razstavi bodo predstavljene podvodne fotografije, ki so v zadnjih dveh letih nastale v Slovenskem primorju in Dalmaciji . Vse fotografije so posnete brez uporabe tehničnih pripomočkov, ki omogočajo daljše bivanje pod vodo. Pri potapljanju uporablja le masko, dihalko, plavuti, neoprensko obleko in uteži.

Otvoritev razstave bo v centru za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok v petek, 17. marca, s pričetkom ob 18. uri.
Veseli bomo, če se nam boste pridružili na otvoritvi in si ogledali čudovite podvodne prizore ujete v objektiv mladega fotografa.

Po otvoritvi bo razstava v času odprtja centra za obiskovalce NR Škocjanski zatok na ogled do vključno sobote 16. aprila 2023.