Domov > Novice > 5. sestanek projekta IMPRECO

5. sestanek projekta IMPRECO

25. in 26. februarja 2020 je v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok potekal peti sestanek partnerjev projekta IMPRECO (INTERREG ADRION 2014-2020). Zaradi razglašene omejitve potovanj na območju severne Italije, so se ga nekateri partnerji lahko udeležili le preko Skype.

Predstavnik vodilnega partnerja (Občina Staranzano), Massimiliano Pinat, je tekom sestanka predstavil napredovanje projekta, njegovo vodenje, monitoring, poročanje, vključno s predstavitvijo ADRION kapitalizacijskega procesa in načrtovanjem le-tega. Projektni partnerji so pripravili načrt vseh nadaljnjih aktivnosti z roki za njihovo izvedbo v skladu s podaljšanjem projekta do 30. junija 2020.

DOPPS je vsem partnerjem med vodenim ogledom predstavil rezultate pilotne akcije izvedene na območju Naravnega rezervata Škocjanski zatok, kjer so lahko preizkusili nekatere novosti in tako lažje razumeli upravljavske ukrepe in pristope za izboljšanje razumevanja narave in njenih ekosistemskih storitev s strani obiskovalcev (stripovski prikaz pravil obnašanja, didaktični pripomočki in igre za kvalitetnejše doživljanje narave). Svoje pilotne akcije so preko predstavitev in krajših video posnetkov predstavili tudi ostali partnerji. Oba celodnevna sestanka sta se v večernih urah zaključila s pogostitvijo v lokalni restavraciji s tradicionalno hrano, ki se nahaja v bližini Škocjanskega zatoka.

Photo: Bia Rakar
5. sestanek partnerjev projekta IMPRECO v NR Škocjanski zatok, foto: Bia Rakar