Domov > Novice > DOBRIM ŽELJAM SE PRIDRUŽUJE TUDI EVROKOMISAR POTOČNIK

DOBRIM ŽELJAM SE PRIDRUŽUJE TUDI EVROKOMISAR POTOČNIK

Na obvestilo o okrutnem dogodku v naravnem rezervatu Škocjanski zatok se je danes iz Bruslja odzval tudi dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje. V odgovoru je podal svoje pričakovanje, da bodo pristojni ukrepali, našli storilce in poskrbeli, da se podobno krut dogodek ne bo več ponovil.

Dr. Potočnik je aprila 2010 ob letu biodiverzitete obiskal naravna rezervata Škocjanski zatok in Iški morost in se seznanil z naravovarstvenim delom DOPPS. V zvezi s tem je napisal: »Ko sem vas pred časom obiskal, sem se imel priložnost seznaniti z vašim dobrim delom in prizadevanji DOPPS. Prepričan sem, da boste z vašo hvale vredno skrbjo za naravni rezervat Škocjanski zatok nadaljevali in vam – in vsem tistim, ki skrbite zanje – iskreno želim samo najboljše.«

Kot vidite s priloženih fotografij, pa Rižana in Cabidoule medtem dokazujeta, da sta bolj trdoživi in močni, kot bi marsikdo pričakoval. Velika pohvala in zahvala gre tudi ekipi klinike Veterinarske fakultete v Ljubljani pod vodstvom dr.asist. Vesne Kadunc Kos, ki zanju odlično skrbijo. Naj gre njuno zdravljenje le tako naprej!

Rižana in Cabidoule , vir: arhiv DOPPS

Rižana in Cabidoule , vir: arhiv DOPPS

Cabidoule in Rižana , vir: arhiv DOPPS

Cabidoule, vir: Arhiv DOPPS
Rižana, vir: arhiv DOPPS