Domov > Novice > Skupaj na sejmu AGRA

Skupaj na sejmu AGRA

SKUPNOST NARAVNIH PARKOV SLOVENIJE na sejmu AGRA

Na letošnjem jubilejnem, že šestdesetem mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA se bo predstavilo sedem od petnajstih slovenskih zavarovanih območji narave, ki imajo upravljavca in so povezana v Skupnost naravnih parkov Slovenije. Obiskovalci sejma se bodo lahko pobliže seznanili z bogato naravo in kulturno dediščino ter delom upravljavcev zavarovanih območij narave.

Slovenije se že dolgo drži sloves lepe, urejene, zelene oz. z ohranjeno naravo bogate države. Naravni parki so tista območja, kjer so naravne vrednote, biotska raznovrstnost in krajinska pestrost še posebej izraziti. To so območja z največjo pestrostjo živih organizmov. Z urejeno parkovno infrastrukturo za obiskovalce in vključevanjem v lokalno ponudbo gostiteljev, naravnih parkih ponujajo številne možnosti za doživetje narave in krajine.

Poleg domačinov, upravljavca Krajinskega parka Goričko (vse sejemske dni), se bodo predstavili še Krajinski park Kolpa (sobota, 20. avgust), Regijski park Škocjanske jame (nedelja, 21. avgust), Krajinski park Radensko polje (ponedeljek, 22. avgust), Kozjanski regijski park (torek, 23. avgust), Triglavski narodni park (sreda, 24. avgust) in Krajinski park Logarska dolina (četrtek, 25. avgust).

Upravljavci zavarovanih območij narave so od leta 2011 povezani v Skupnost naravnih parkov Slovenije. 15 upravljavcev povezujejo skupni cilji; ohranjanje narave in kulturne krajine, zagotavljanje ravnovesja z učinkovitim izvajanjem naravovarstvenih ukrepov, ohranjanje kulturnega izročila in na drugi strani razvoj naravi in ljudem prijaznih dejavnosti v zavarovanih območjih.

Obiščite nas v Gornji Radgoni med 20 in 25. avgustom. Naš razstavni prostor najdete v Hali A. Razstavni prostor je finančno podprlo Ministrstvo RS za okolje in prostor.

Sporočilo za javnost (PDF)