Domov > Novice > Vabilo na Matičino knjižno potovanje

Vabilo na Matičino knjižno potovanje

Vljudno vas vabimo na predstavitev monografije Slovenska Istra I,
ki bo v sredo, 7. oktobra 2020, ob 18. uri
v centru za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok.
Obvezne predhodne prijave na bojana.lipej@dopps.si.

Monografija Slovenska Istra IMonografija Slovenska Istra I

Veselimo se srečanja z vami!

Slovenska Istra I je prva od dveh knjig, ki v prispevkih uglednih avtorjev in s pomočjo dragocenega slikovnega gradiva osvetljuje naravoslovne vidike tega prostora. Prvi del, posvečen neživi naravi, obravnava geografske in klimatske značilnosti pokrajine, kamninsko podlago in njeno strukturo. Poglobljeno je predstavljena tudi izjemna vrstna pisanost rastlinstva in živalstva na kopnem in v morju. Iz prizadevanja, da bi bili antropogeni vplivi na naravo čim manjši, je knjigi dodano sklepno poglavje – v razmislek in spodbudo bralcu za sonaravno bivanje. Knjigi, ki so jo uredili prof. dr. Jernej Pavšič, akad. prof. dr. Matija Gogala in mag. Andrej Seliškar, bo sledil drugi del, ki bo ponudil humanističen vpogled v to slikovito slovensko pokrajino.

Izid knjige so podprli Javna agencija za knjigo RS, Občina Piran, Komunala Izola, Dar Koper, Okolje Piran, Savica Koper, Stradus Koper.

—–
Obvestilo

Dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede virusa SARS-CoV-2, ki bodo v veljavi v času izvedbe in ki bodo takrat objavljeni na spletni strani inštituta www.nijz.si. Glede na nepredvidljivost zdravstvenih razmer vas vabimo, da pred vsakim dogodkom obiščete tudi spletno stran Slovenske matice www.slovenska-matica.si, kjer bodo objavljene vse spremembe v programu in morebitne odpovedi.
—-
Zahvala

Program Slovenske matice finančno omogočajo Javna agencija za knjigo RS, Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS, Mestna občina Ljubljana, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in Ministrstvo za kulturo RS.

Vabilo na predstavitev monografije Slovenska Istra I(pdf)