Domov > Ponudba > Vodeni ogledi

Vodeni ogledi

Naravni rezervat Škocjanski zatok je 122 ha veliko polslano mokrišče v Sloveniji in edinstveno življenjsko okolje za različne rastlinske in živalske vrste. Sooblikujeta ga polslana laguna, obdana z rastišči slanuš in trstičjem, in sladkovodno močvirje z vlažnimi in močvirnimi travniki ter toploljubnimi grmišči na Bertoški bonifiki. Škocjanski zatok vsako leto obišče več kot 200 različnih vrst ptic, med katerimi so najštevilčnejše liske, mlakarice, kreheljci, navadne čigre ter rečni in rumenonogi galebi. Vsak letni čas prinese v rezervat nekaj novega, zato je obisk Škocjanskega zatoka vedno novo doživetje.

01 NRSZ_zemljevid Jasna_BONIFIKA copy

Za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, ki želijo o rezervatu vedeti več in ga tudi bolje spoznati, smo pripravili več časovno različno trajajočih oblik vodenih ogledov, kateri so prilagojeni starosti, željam in zahtevnosti posameznih skupin. Ogledi so pripravljeni in vodeni s strani strokovnih delavcev upravljavca rezervata.

Vodenje je obvezno za skupine z več kot desetimi obiskovalci in za vse šolske skupine (oziroma vse formalne izobraževalne skupine ne glede na stopnjo, od vrtcev do podiplomskih študentov) ter vključuje spremljanje, usmerjanje in strokovno razlago. Vodenje skupin poteka po obvezni predhodni najavi (vsaj 7 dni) in rezervaciji termina, izvaja pa ga upravljavec rezervata za plačilo.

Vodeni ogledi potekajo v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku.


Preverite našo ponudbo vodenih ogledov za odrasle in družine ter za šolske in predšolske skupine.

CENIK storitev v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok, v veljavi od 1. 3. 2023, zadnja dopolnitev 25. 3. 2024 (PDF)