Domov > Ponudba > Dogodki > 01. – 03. 2017

01. – 03. 2017

JANUAR 2017

10. januar 2017 (torek): Zakaj so ptice različne?PREDAVANJE
PREDAVA: Dare Fekonja
KJE: Center za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, Sermin 50, Koper
KDAJ: ob 18.00
KAJ: Na prvi pogled se nam morda zdi, da so si ptice med seboj podobne. Če si jih ogledamo bolj natančno, opazimo, da imajo nekatere dolge in tanke kljune, druge kratke in široke, nekatere postopajo na dolgih nogah, druge hitro tečejo, tretje okorno racajo naokrog, v zraku pa so pravi akrobati. Na predavanju bomo spoznali zakaj se ptice med seboj razlikujejo

FEBRUAR 2017

7. februar 2017 (torek): Pomen živalskega sveta na vrtuPREDAVANJE
PREDAVA: Ivan Esenko
KJE: Center za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, Sermin 50
KDAJ: ob 18.00
KAJ: Na predavanju bodo predstavljena različna vrtna okolja, spoznali bomo živali, ki naseljujejo posamezna vrtna okolja, izvedeli, kakšen pomen imajo ptice. Predavatelj nam bo pokazal vrtne nasaditve, ki privabijo ptice, kako se namesti gnezdilnice za ptice, kako poteka zimsko krmljenje ptic. Izvedeli bomo tudi več o netopirjih, dvoživkah, plazilcih in drugih živalskih skupinah ter posameznih vrstah, ki so na vrtu nepogrešljive (jež, rovke …).

MAREC 2017

4. marec 2017 (sobota): Dan odprtih vrat v NR Škocjanski zatokDAN ODPRTIH VRAT
KJE: Naravni rezervat Škocjanski zatok, Sermin 50, Koper
KDAJ: od 9.00 do 17.00
KAJ: Za obiskovalce bomo pripravili pester program dogodkov; predavanje, predvajanje novih filmov, obročkanje, predstavitveno stojnico, gostili bomo lokalne ponudnike, pripravili delavnico s kamarškimi kobilami in še veliko več. Podrobnejše informacije bodo objavljene na naši spletni strani. V primeru slabega vremena bo program izveden v manjšem obsegu.
—–
7. marec 2017 (torek): Ali smo konji le za jahanje?PREDAVANJE
PREDAVATA: Daša Stavber in Irena Gobina
KJE: Center za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, Sermin 50, Koper
KDAJ: od 18.00
KAJ: Na predavanju bo predstavljeno delo s konji v NR Škocjanski zatok, kamarška pasma, s katero se ponašajo naše tri prijazne kobile, značilnosti in posebnosti konj, njihovega vedenja in odnosa s človekom. Predstavila se bo tudi Irena Gubina, inštruktorica jahanja, terapevtka s pomočjo konja po smernicah EAGALA in strokovnjakinja za vedenje konj (Equine Behaviourist – Ethology Academy SA), ki je zadnjih deset let usmerila v razvoj metode treninga konj brez brzde.
—–
11. marec 2017 (sobota): Čistilna akcija v NR Škocjanski zatokAKCIJA
ORGANIZIRA: Ekipa NRŠZ, Obvezna predhodna prijava na tel. št. 05 626 03 70, e-naslov info@skocjanski-zatok.org.
KJE: Jezerce, Telekom, Naravni rezervat Škocjanski zatok, Sermin 50, Koper
KDAJ: od 9.00 do 12.00
KAJ: Vabimo vas, da se nam pridružite na čistilni akciji v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Zbor ob 9.00 uri pred Centrom za obiskovalce, kjer se bomo razdelili v več skupin in počistili odpadke, ki jih je na območje rezervata prineslo slabo vreme, pa tudi človek. Za vreče in rokavice bo poskrbljeno.
—-

Morebitne spremembe bomo objavili na splteni in FB strani NR Škocjanski zatok najkasneje na dan dogodka.