Domov > Novice > Zimski tabor mladih ornitologov – Škofije 2013

Zimski tabor mladih ornitologov – Škofije 2013

Zimski tabor mladih ornitologov, ki bo že četrtič potekal v naravnem rezervatu Škocjanski zatok in njegovi okolici med 23. in 28. februarjem 2013, bomo na Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije DOPPS organizirali v času zimskih šolskih počitnic. Na tabor se je prijavilo 15 mladih ornitologov.

Mladi ornitologi med 10. in 18. letom, se bodo uvedli v raziskovalno delo na področju ornitologije in naravovarstva, izpopolniti se bodo v prepoznavanju ptic ter se ob tem družiti in izmenjevati izkušnje s svojimi vrstniki. V okviru tabora bo organiziranih 5 delovnih skupin, ki jih bodo vodili izkušeni mentorji s področja ornitologije. Vsaka skupina se bo posvetila raziskovanju določene teme.

Tema letošnjega zimskega tabora bo raziskovanje in spoznavanje ptic, ki živijo na obalnem območju oz. v obalnih mokriščih, nekaj časa pa bomo posvetili tudi raziskovanju rastlin in živali v obalnem zaledju.

Tabor letos poteka v okviru projekta Adriawet 2000 » Jadranska mokrišča za omrežje Natura 2000, ki je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev«.

 

Zimski tabor mladih ornitologov 2013 – Sporočilo za javnost

Zimski ornitološki tabor, foto: arhiv NRŠZ