Domov > Novice > Usposabljanje prostovoljcev za popise izbranih ciljnih vrst

Usposabljanje prostovoljcev za popise izbranih ciljnih vrst

VABILO na usposabljanje prostovoljcev za popise izbranih ciljnih vrst v NARAVNEM REZERVATU ŠKOCJANSKI ZATOK

Spoštovani,

v okviru projekta IMPRECO, ki ga DOPPS kot projektni partner izvaja v okviru programa INTERREG ADRION 2014-2020, vas vabimo na teoretični del usposabljanja prostovoljcev za popise izbranih ciljnih vrst Naravnega rezervata Škocjanski zatok, ki bo

v sredo, 13. februarja 2019, s pričetkom ob 16. uri,
v prostorih Centra za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok.

Na usposabljanju vam bomo skladno s priloženim programom predstavili projekt IMPRECO, dosedanje rezultate projekta na področju biotske raznovrstnosti ter izbrane ciljne vrste in protokol za izvedbo poenostavljenega monitoringa.

Gosenica cinobrastega medvedka, foto: Mirko Kastelic
Izbrane ciljne vrste so navadna čigra, polojnik, primorska kuščarica, močvirska sklednica, zelena rega, navadni pupek in cinobrasti medvedek. Naučili vas bomo, kako jih prepoznati in popisovati na območju Škocjanskega zatoka. Na začetku popisovalne sezone, predvidoma konec marca ali začetek aprila, bomo organizirali še praktični del usposabljanja, ko bomo terensko delo predstavili še v praksi. Z vašimi opazovanji boste vsi sodelujoči dopolnili podatke, pridobljene s strokovnimi popisi in tako prispevali k boljšemu poznavanju izbranih vrst na območju naravnega rezervata. Hkrati nam boste pomagali tudi pri ozaveščanju ostalih obiskovalcev in posledično k varstvu našega največjega bogastva – narave.

Projekt je financiran iz programa INTERREG ADRION, v njem pa sodeluje sedem partnerjev iz jadransko-jonske regije. Slovenski partner je Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), ki v projektu sodeluje z Naravnim rezervatom Škocjanski zatok kot projektnim območjem.

Prisrčno vabljeni!

Bia Rakar
odgovorna oseba za področje komunikacije
bia.rakar@dopps.si, 031-269-811

Vabilo in program usposabljanja (pdf)