Domov > Novice > TEDEN MOBILNOSTI 2018

TEDEN MOBILNOSTI 2018

Kot že nekaj let do sedaj, smo se tudi v letu 2018 v Škocjanskem zatoku pridružili Evropskemu tednu mobilnosti z organizacijo dogodka »S kolesom ali peš v naravo«, z namenom osveščanja javnosti, da lahko naravo in zavarovana območja obiskujemo tudi na trajnosti način in tako prispevamo k boljšemu varovanju našega skupnega okolja.

Udeleženci izleta »S kolesom ali peš v naravo«, foto: Bojana LipejUdeleženci izleta »S kolesom ali peš v naravo«, foto: Bojana Lipej

Dogodek je bil izveden v soboto, 15.9.2018 (od 9.00 do 14.00 ure) v sodelovanju s Kolesarsko mrežo Obala in OŠ Elvire Vatovec Prade. Udeleženci so prišli na dogodek tako peš kot tudi s kolesom. Zbirno mesto je bilo pred Centrom za obiskovalce NR Škocjanski zatok, sledil je vodeni ogled po 2,2 km dolgi učni poti na sladkovodnem delu rezervata, čemur smo pridružili še akcijo pobiranja smeti, saj je ta dan potekala tudi vseslovenska čistilna akcija »Očistimo Slovenijo«.

Evropski teden mobilnosti 2018 v Škocjanskem zatoku, foto: Ksenija Pfeifer

Dogodka se je skupaj z organizatorjem udeležilo 17 obiskovalcev in poleg uporabe okolju prijazne načine mobilnosti je bil rezultat tega dogodka še bolj čisto okolje, saj smo na sladkovodnem delu rezervata pobrali vse odpadke, ki jih nezavedni obiskovalci puščajo za sabo.

Dogodek se je zaključil z ogledom filma o nastanku Škocjanskega zatoka in druženjem ob okrepčilni malici ter z zavezo, da se naslednje leto ponovno srečamo.

//tekst: Bojana Lipej, foto: Ksenija Pfeifer