Domov > Novice > Projekt IMPRECO: Regionalni dogodek – srečanje ravnateljev OŠ MOK

Projekt IMPRECO: Regionalni dogodek – srečanje ravnateljev OŠ MOK

V petek 21. avgusta 2020 je v prostorih centra za obiskovalce NR Škocjanski zatok potekal regionalni dogodek projekta IMPRECO (INTERREG ADRION 2014–2020) za aktiv ravnateljev osnovnih šol in vrtcev Mestne občine Koper, ki je bil združen z njihovim rednim srečanjem. Udeležilo se ga je 13 ravnateljev ter predstavniki Mestne občine Koper, Gledališča Koper, Športnega društva Koper in DOPPS. Srečanje se je pričelo s pozdravnima nagovoroma, najprej Vanja Košpenda, vodja aktiva ravnateljev, sledila je Bojana Lipej, kot gostiteljica in predstavnica DOPPS.

V okviru prve točke dnevnega reda srečanja je potekala predstavitev projekta IMPRECO, njegovih ciljev in rezultatov s poudarkom na izvedbi pilotne akcije (PA) in skupnem vzgojno-izobraževalnem programu (CEP). Udeleženci so bili seznanjeni z glavnimi načeli CEP, njegovo izvedbo oziroma testiranjem v jesenskem obdobju 2020, h kateremu so bili na koncu predstavitve tudi povabljeni.

Dogodek se je nadaljeval s predstavitvijo koprskega športnega društva o spodbujanju aktivne mobilnosti in ustvarjanju zdravega življenjskega okolja, sledila je predstavitev koprske gledališke dejavnosti in festivala Svetilniki.

Srečanje ravnateljev OŠ Mestne občine Koper, foto: Bia Rakar