Domov > Novice > Za NRŠZ zbranih že več kot 6.000 evrov

Za NRŠZ zbranih že več kot 6.000 evrov

9.7.2022 je ob 17.00 uri, v centru za obiskovalce NR Škocjanski zatok potekala prireditev Premrli Integrali, v organizaciji predsednice društva Humanitarček Ninne Kozorog s koncertom, ki so ga popestrile jazzistka Vesna Mlakar, glasbena pedagoginja Eva Vilčnik Emrič in kantavtor Andrej Vilčnik (www.premrlintegrali.com).

Sam koncert se je zaključil s prodajno razstavo poslikanega kamenja dr. Ninne Kozorog, ki je naznanila, da se januarja 2023 začasno umika iz humanitarnega sveta. Na prireditvi so bili tudi podžupanja občine Ankaran ga. Barbara Švagelj, predsednik DOPPS g. Rudolf Tekavčič, direktor DOPPS dr. Damijan Denac in kandidatka za predsednico ga. Nataša Pirc Musar.

Na prireditvi se je zbralo 6.280 eur, namenjenih za nakup defibrilatorja in invalidske rampe. Do 1.8. pa se denar zbira z delitvijo videospota Andreja Vilčnika – Premrla.

s ključniki #nrskocjanskizatok #dopps #andrejvilcnik #premrla

Z vsako delitvijo do 1.8.2022 bo Škocjanskemu zatoku doniran 0,3 eur.

Andrej Vilčnik je povedal, da se je za sodelovanje pri projektu odločil, ker narava umira, na nek način je bila to njegova žalostinka. Na prireditvi so predstavniki DOPPSa Andreja Vilčnika proglasili za varuha belohrbtega detla, ene izmed izumirajočih vrst.

Dr. Ninna Kozorog je za ta namen napravila prodajno razstavo kamenja, ki je nastal v letih njenega humanitarnega udejstvovanja kot nek ventil za vse težke zgodbe, s katerimi se je soočila v svojem delu z ljudmi.

Na prireditvi se je s prodajo zbralo 6.280 eur. Razstava je na vpogled do oktobra 2022. Do 1.8. pa se zbirajo sredstva za NR Škocjanski zatok.

Iskrena hvala vsem, še posebej društvu Humanitarček 🙂