Domov > Novice > Preštejmo ptice okoli nas

Preštejmo ptice okoli nas

Poznate prav vse vrste ptic, ki jih srečate v okolici svojega doma? Če pozorno opazujete, jih lahko kaj kmalu našteje več kot 30 vrst!
 


 
Številni ornitologi vestno opazujemo ptice okoli svojih domov, vendar se nam pogosto poraja vprašanje »Katere vrste opazujejo drugod?«. Prav zato se vsako leto v akciji »Ptice okoli nas« po pomoč obračamo na vas. Sporočite nam vaša opazovanja, mi pa vam obljubimo, da bomo vsa opazovanja povzeli in vam sporočili, katere ptice se pojavljajo okoli naših domov, dogovorjeno?

2017_10_1_pon_2017_spletna_banner

V letu 2017 bo akcija »Ptice okoli nas« potekala od ponedeljka, 23. januarja do nedeje, 29. januarja 2017. Enkrat v tem tednu si izberite pol ure in si v tem času zabeležite vse ptice, ki jih opazite. Zabeležite samo največje število ptic iste vrste, ki jih vidite hkrati (tako preprečite večkratno štetje istih ptic). Svoja opazovanja nam sporočite do konca februarja preko e-obrazca, ki ga najdete na spletni strani ptice.si, kjer najdete tudi vse dodatne informacije.

V centru za obiskovalce NR Škocjanski zatok pa vam bodo prav kmalu na voljo letaki, ki vam bodo v pomoč pri prepoznavanju ptic.

2017_10_1_polj_vrabec_bormihelicPoljski vrabec, foto: Bor Mihelič