Domov > Novice > Novinarska konferenca ob zaključku projekta Čez slani travnik

Novinarska konferenca ob zaključku projekta Čez slani travnik

Danes, 16. maja 2023, je v Ankaranu potekala tiskovna konferenca ob zaključku projekta LAS Istre Čez slani travnik.

Gre za skupen projekt Občine Ankaran in Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), financiran iz proračuna RS in EU Sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Projekt Čez slani travnik je trajal poldrugo leto in je pomembno nadgradil javno infrastrukturo v Ankaranu, saj se je obstoječi leseni mostovž, ki vodi čez slani travnik pri Sv. Nikolaju, v okviru projekta podaljšal za 432 metrov, tako da vodi vse do Sv. Katarine. Ker pešpot povezuje naselje in obalo, pomeni veliko pridobitev za lokalno skupnost. Obenem pa prek skupno 577 metrov dolgega lesenega mostovža poteka tudi nova učna pot, kjer je postavljenih pet vstopnih in informacijskih tabel.

Podrobnejše informacije so objavljene na spletni strani Občine Ankaran.

V okviru projekta je nastala tudi zgibanka “Dobrodošli na slanem travniku pri Sv. Nikolaju v Ankaranu” je v slovenski, italijanski in angleški jezikovni različici.
—–
SLOZgibanka “Welcome to the salt meadow at St. Nicholas in Ankaran” (PDF)

ITZgibanka “Benvenuti sulla prateria salata presso San Nicolò ad Ancarano” (PDF)

ANZgibanka “Dobrodošli na slanem travniku pri Sv. Nikolaju v Ankaranu” (PDF)

Novinarska konferenca, 16. 5. 2023, ob zaključki projekta Čez slani travnik, foto: Tina KocjančičNovinarska konferenca ob zaključki projekta Čez slani travnik, foto: Tina Kocjančič