Domov > Novice > KOBILI DOBRO OKREVATA, PREISKAVA ŠE POTEKA

KOBILI DOBRO OKREVATA, PREISKAVA ŠE POTEKA

Današnje jutro sta Rižana in Cabidoule prvič preživeli zunaj, kjer je bilo videti, da se dobro počutita. Fizično dobro okrevata in po treh tednih naj bi jima odstranili šive. Po tem bo Rižana najverjetneje lahko zapustila kliniko, Cabidoule pa bo predvidoma na zdravljenju ostala dva meseca.

Na DOPPS smo v teh dneh prejeli številna sporočila podpore in sočutja, za katera se vsem, ki ste jih izrazili, iskreno zahvaljujemo. Po tako brutalnem dogodku, ki nas je vse globoko pretresel, je občutek, da so okoli nas večinoma vendarle dobri ljudje in da ima družba, v kateri živimo, še zdravo jedro, več kot dobrodošel.

Kar nekaj ljudi nam je v teh dneh ponudilo tudi finančno pomoč za pokritje stroškov zdravljenja kobil. Ker smo bili v zadnjih dveh letih deležni več kot 35% znižanja proračuna za upravljanje naravnega rezervata in finančnih rezerv nimamo, bomo seveda vaših prispevkov zelo veseli. Nakažete jih lahko na poslovni račun Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Tržaška cesta 2, Ljubljana, IBAN št. SI56 0201 8001 8257 011 in pri tem navedete sklic 94016-13.

Na koncu bi vas opozorili še na kratki film o paši v naravnem rezervatu, ki smo ga ob finančni podpori Luke Koper d.d. in okoljskega ministrstva pripravili leta 2011 in je na ogled na naši spletni strani, zavrtite pa si ga lahko tudi prek neposredne povezave http://vimeo.com/33126351#. Na ta način boste lahko bolje spoznali skoraj idilično življenje teh živali, v katero je petkov dogodek udaril tako grenak pečat.