Domov > Novice > Dogodki v septembru 2016

Dogodki v septembru 2016

Prisrčno vas vabimo na dva dogodka, ki ju bomo organizirali v septembru.
Podrobnejše informacije o dogodkih so vam na voljo na podstrani: https://www.skocjanski-zatok.orgponudba/dogodki/

18. september 2016 (nedelja): S kolesom po Parenzani v Škocjanski zatok (koordinira Bojana Lipej), ob 9.00 uri
V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2016 je DOPPS skupaj s Kolesarsko mrežo Obala pripravilo kolesarski izlet »S kolesom po Parenzani v Škocjanski zatok« z namenom vzpodbujanja uporabo okolju prijazne načine mobilnost in osveščanja lokalnega prebivalstvo o varovanju okolja. Izvedbo dogodka sofinancira Mestna občina Koper.

Start kolesarjev bo ob 9.00 uri na izhodiščni točki v Kopru od koder se bodo podali po kolesarski poti »Parenzana« do Škocjanskega zatoka, kjer bo sledil voden ogled naravnega rezervata.
Voden ogled se bo začel ob 10.00 uri (trajanje 1,5h) pred Centrom za obiskovalce (Sermin 50) in bo potekal po 2,2 km dolgi krožni učni poti na sladkovodnem delu rezervata, kjer je 6 opazovališč in večnadstropna osrednja opazovalnica. Slednjo poleg možnosti opazovanja podvodnega sveta v kletnih prostorih krasi zgodovinska razstava z naslovom »Koper skozi čas«, z obeh nadstropij pa se razprostira čudovit panoramski razgled na sladkovodni in polslani del rezervata ter mesto Koper v ozadju.

Udeležbo na vodenem ogledu v NR Škocjanski zatok predhodno potrdite na el. pošto: info@skocjanski-zatok.org ali na tel. št.: 051/680-442, kjer lahko dobite tudi vse dodatne informacije.

Podrobnejše informacije o dogodku (pdf)

—–
20. september 2016 (torek): KUBA (predava Tilen Basle), ob 18.00 uri
Živela revolucija! Kaj pa narava? Podobe starih avtomobilov, ruma, Fidela, cigar, revolucije, Cheja in peščenih plaž privabljajo na Kubo trume turistov s celega sveta. Pa je to res vse, kar nam lahko ponudi Kuba?
Predavanje, s pričetkom ob 18. uri, bo potekalo v prostorih Centra za obiskovalce NR Škocjanski zatok (Sermin 50, Koper).

Kuba, foto: Tilen BasleKuba, foto: Tilne Basle

Kuba, foto: Tilen BasleKuba, foto: Tilen Basle