Domov > Novice > DOGODKI v marcu 2016

DOGODKI v marcu 2016

V mesecu marcu Vas prijazno vabimo na dva dogodka, in sicer na otvoritev razstave 11. SLIKARSKEGA EX TEMPORE ter na predavanje o LADJI REX.

11. SLIKARSKI EX TEMPORE, v soboto, 19. marca 2016, ob 13. uri v prostorih centra za obiskovalce NR Škocjanski zatok, Sermin 50, Koper.
Ob Svetovnem dnevu voda bo v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok potekal tradicionalni slikarski Ex tempore z naslovom »Naša naravna dediščina«. Prijazno vabljeni na otvoritev razstave, ki bo ob 13.00 v prostorih centra za obiskovalce v NR Škocjanski zatok. Razstava bo na ogled do konca meseca marca.

Ladja Rex, olje na platnu, avtor: Marjan KraljLadja Rex, olje na platnu, avtor: Marjan Kralj

LADJA REX – predavanje g. Marjana Kralja, v torek, 22. marca 2016, ob 18. uri v prostorih centra za obiskovalce NR Škocjanski zatok, Sermin 50, Koper.
Na delu obale med Izolo in Koprom, ki se imenuje »Pri Rexu«, so ostanki potopljene ladje Rex, ki je bila leta 1931 zgrajena v Genovi. Predavatelj Marjan Kralj nam bo na slikovit in zanimiv način predstavil ta ponos italijanske mornarice, ki se postavlja tudi z osvojitvijo modrega traku.